Ce este un pachet de hosting și de ce am nevoie de unul ?

Salut ! În articolul anterior am discutat despre ce este un domeniu și de ce avem nevoie de unul. Ei bine astăzi îți voi prezenta ce este un pachet de hosting și de ce ai nevoie de unul pentru site-ul tău.

După ce ai înregistrat numele afacerii tale pe internet prin înregistrarea unui domeniu va trebui să achiziționezi un pachet de hosting.

Fiecare site în parte conține fișiere ce trebuie să fie disponibile pe o stație de calcul (calculator/server) și conectate la internet pentru ca site-ul să fie disponibil 24/7  vizitatorilor tăi. În funcție de limbajul pe care site-ul tău îl adoptă (html/php/etc), serverul va interpreta codurile și le va trimite către vizitator sub formă vizuală/scrisă. Serverul de hosting poate fi propriul tău calculator (nu se recomandă) sau un server ținut într-un datacenter sigur, disponibil în permanență și legat la o sursă puternică de curent și internet de viteză.

Există mai multe tipuri de pachete de hosting, pachete ce pot satisface nevoile în funcție de necesitățile tale. Avem următoarele tipuri de hosting:

  • Shared Hosting
  • Reseller Hosting
  • VPS/VDS Hosting
  • Dedicated Hosting

Shared Hosting sau pachetul de găzduire partajată, reprezintă spațiul alocat ție pe un server alături de alți clienți. Tu împreună cu restul de clienți ai firmei de hosting, împărțiți același spațiu și resurse (de multe ori). Acest pachet de hosting este recomandat celor cu site-uri mici, ce nu utilizează foarte multe resurse și ce nu dispun de trafic intens. Pe shared hosting poți ține un blog, un site creat de tine pentru prezentarea afacerii sau aplicații ce consumă resurse puține.

Reseller Hosting are aceleași caracteristici ca și pachetul de găzduire partajată (shared). În schimb tu vei putea creea la rândul tău pachete pentru clienții tăi. Resursele sunt pe același server, iar facilitățile în plus sunt de multe ori accesul la funcții mai avansate și la configurarea anumitor setări ce nu sunt disponibile utilizatorilor de shared hosting.

VPS/VDS Hosting reprezintă un server la care tu ai acces în totalitate. Această opțiune se recomandă celor ce au site-uri mai mari sau cu un flux de trafic mai intens. Serverele VPS/VDS îți oferă resursele de care ai nevoie atunci când ai nevoie.

Dedicated Hosting sau servere dedicate cum se spune pe la noi reprezintă un server la care tu ai acces în totalitate și dispui de toate resursele acestuia. Tu alegi dacă împarți sau nu resursele (creezi servere vps/vds) sau dacă folosești resursele pentru tine. Acest tip de servere este recomandat magazinelor mari online sau site-urile ce au mii de accesări zilnic.

Acum că știi ce este un pachet de hosting, te îndrum să achiziționezi unul. Poți găsi în secțiunea noastră de recenzii hosting provideri ce îți pot oferi pachete de hosting, cât și detalii despre aceștia.

 

Lasă un răspuns